Startpagina
 
Terug
 
 

Onze groep september 2016.
Staand v.l.n.r.: Sjeng Dassen (+ 2017), Roby Verhelst, Harrie Reumkens, Wim Slangen, Rob de Boer, Jos Alberti, Leo Vanhommerig, Marc Alberts, Con Dogge, Robert Silvertand en Glenn de Boer
Door de knieën v.l.n.r.: Henk Janssen, John Bertram, Michel de Koning, Sjaak Delnoy en Guido Rutten.

Historie
Sinds 1980 zijn er veel mooie momenten geweest. Nederlandse Kampioenschappen behaald in Bronkhorst. In het buitenland concertreizen zoals in 1983 naar Wenen, een beslist uniek concert in 1991 in Saint Hubert en de concertreis naar Potsdam in 2008 en Pfronten in 2010.
Ook de koninklijke onderscheiding in 2001 die de onvermoeibare, in maart 2005 overleden, Hein Vermeulen verdiende en ook kreeg voor zijn vele werk in onze vereniging, hoort bij die hoogtepunten. Net als ons zilveren jubileum in 20
05. Een mooi moment was er ook toen we bij ons 25-jarig jubileum in 2005 voor onze koningin Beatrix mochten optreden die toen ook haar 25-jarig jubileum vierde. Dichter bij huis waren we bijvoorbeeld al te horen in Tongeren (B) in 2010 in de Maastrichtse Sint Servaas in 2012 en in november 2014 tijdens Chateau Maestricht. Het concert in Wiemesmeer in 2015 mag hier ook zeker genoemd worden. Een bijzonder concert in de kerk aldaar samen met trompen-blazers van de KAJK uit Antwerpen, koorzang van Hommeros en een concert voor piccolo en orgel. In ons archief leest u er meer over.

Hubertusmissen
Traditioneel luisteren de Jachthoornblazers Sint Hubertus Nieuwenhagen de HMis ter ere van Sint Hubertus in Gulpen op in het weekend na Sint Hubertus. Tenzij zijn feestdag, 3 november, op die zaterdag valt. Dezelfde dag luisteren de jachthoornblazers uit Nieuwenhagen ook de Hubertusmis op in Lichtenau/Dalheim (D); zo'n 250 kilometer naar het oosten.
De Jachthoornblazers Sint Hubertus Nieuwenhagen luisterden ook al vaker de Hubertusmis
op op Kasteel Hillenraed bij Swalmen, in Frelenberg (D), in Schinveld en Kuringen (B).

Feesten, rouw en trouw en lekker eten zetten we luister bij
Daarnaast zijn de jachthoornblazers actief bij jachten en partijen. En blazen we ook met plezier bij een huwelijks-inzegening - de mis of bij het feest - van een jagersman of -vrouw. Of met respect bij de uitvaartdienst van een jager.
Een verjaardag, vergadering, tentoonstelling of wilddiners opluisteren, kan evenzo. In de kerk, in een zaal of buiten in de vrije natuur.
Wilt u ons eens horen spelen, kijk dan op onze Activiteitenkalender of kom naar onze repetitie.
Wilt u dat wij voor u komen spelen, neem dan contact op met onze secretaris.

Meespelen?
Repeteren, dat doen we elke woensdagavond van 20 tot 22 uur in de school De Wissel aan de Hereweg 75 in Nieuwenhagen. U bent ook daar van harte welkom om kennis te maken met ons en onze muziek. Na de repetitie treffen we elkaar in Sfeercafé Belvauer - ook aan de Hereweg in Nieuwenhagen.


Woont u niet bij ons in de buurt, dan kunt u via de site van de NVJB een jachthoornblazersgroep vinden in uw woonomgeving.


Meer over:
De leden

Nieuwenhagen

Andere blazersgroepen

 

De jachthoornblazers

De Jachthoornblazers Sint Hubertus Nieuwenhagen bestaan sinds 2 januari 1980. Ze maken hun muziek vooral op parforcehoorns. De doelen van de vereniging - zo staat het in de statuten - zijn de bekendheid van de jachthoorn en de vaardigheid van het jachthoorn blazen te vergroten, en het ijveren voor de instandhouding en verbreding van de kennis van goede jachtgebruiken in het algemeen. Dat doen de Jachthoornblazers Sint Hubertus Nieuwenhagen onder andere door jachtpartijen en Hubertusmissen op te luisteren; op het kruispunt van cultuur en natuur.

Parforcehoorn en Plesshoorn
Op het ogenblik maken veertien leden in vier stemmen hun muziek op de parforcehoorn, terwijl de jagers en de regelmatige drijvers onder de Jachthoornblazers Sint Hubertus Nieuwenhagen ook de kleinere Plesshoorn bespelen.

De jachthoornblazers bieden met hun parforcehoorns een breed palet aan muziek aan. Vooral muziek die aansluit bij de jacht zoals Hubertusmissen, maar ook hoornmuziek die meer voor vertier en plezier geschreven is.